Luister
Live
15 mei 2022 - 11:00
Deel dit artikel:

Speelruimteplan: inloopbijeenkomst op 18 mei

GELDROP-MIERLO - De gemeente is op dit moment bezig met het aanpakken van de speelplekken in de volgende wijken in Geldrop - Akert, Centrum, Genoenhuis en Zesgehuchten. Dat doen we op basis van het nieuwe speelruimteplan. Er komen nieuwe ontwerpen en om die te maken, hebben we de hulp nodig van kinderen en (groot)ouders uit deze wijken. Jij en jouw (groot)ouders weten immers het beste waar, hoe en wanneer je het liefste speelt. Daarom organiseert de gemeente op op 18 mei in Geldrop een inloopbijeenkomst. Kom jij of jouw (groot) ouders uit één van deze wijken? Voel je welkom en praat met ons mee.

geldrop-mierlo24 / De Redactie

Enquête
We zijn nu bezig met de tweede fase van de uitvoering van het speelruimteplan. Eind 2021 hebben we kinderen en (groot)ouders uit deze wijken al gevraagd om een enquête in te vullen. We zijn met de antwoorden aan de slag gegaan en hebben zo de eerste schetsen van nieuwe speelplekken gemaakt. We zijn erg benieuwd wat jij, jouw (groot) ouders en alle kinderen en (groot)ouders uit de eerdergenoemde wijken daarvan vinden.

Inloopbijeenkomsten
Tijdens de inloopbijeenkomsten zijn deze schetsen te bekijken en is er gelegenheid om hierop te reageren en/of vragen te stelen. De reacties die we krijgen, nemen we mee bij het maken van de definitieve ontwerpen. Hieronder is te lezen waar en wanneer de bijeenkomsten zijn. Je kunt op elk moment tijdens de bijeenkomst binnenlopen.

Voor Geldrop
Woensdag 18 mei tussen 16:00 en 20:00 uur
in het gemeentehuis ('t Plein)

Speelruimteplan
In 2019 is het nieuwe Speelruimteplan vastgesteld. Het plan heeft de titel ‘Samen ontdekken wat je kan!’ In het plan staat wat we met onze speelplekken de komende jaren willen bereiken. We willen samen uitdagende speelplekken maken én plekken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Een speelplek moet uitnodigen tot ontdekken. Je moet er op avontuur kunnen gaan.

Eerste fase klaar
De afgelopen twee jaar hebben we - samen met de bewoners van die wijken (Braakhuizen en Skandia/Hulst in Geldrop en Luchen, Kerkakkers en De Loo/Boslaan in Mierlo) - gewerkt aan het uitvoeren van fase 1 van het Speelruimteplan. Dat is inmiddels afgerond. Fase 2 moet in 2023 klaar zijn. In 2025 staat vervolgens de afronding van de laatste fase op de planning.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug