Luister
muziek
28 januari 2022 - 10:00
Deel dit artikel:

Relatief rustige jaarwisseling Vuurwerkverbod door veel mensen genegeerd

GELDROP-MIERLO - De jaarwisseling 21-22 is, voor wat betreft incidenten in onze gemeente, relatief rustig verlopen. Dat blijkt uit de evaluatie die deze week in het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld. Tegelijkertijd moeten we helaas concluderen dat ook in onze gemeente het landelijk vuurwerkverbod door veel mensen is genegeerd. Er kwamen dit jaar aanzienlijk meer meldingen van vuurwerkoverlast binnen en ook het schadebedrag was hoger, bijna 4.500 euro (materiaalkosten).

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Meer meldingen vuurwerkoverlast
In onze gemeente was het aantal meldingen van vuurwerkoverlast bij gemeente en politie aanzienlijk hoger dan rondom voorgaande jaarwisselingen (zie grafiek).

De meldingen kwamen verspreid over Geldrop. In Mierlo kwamen er vooral veel meldingen over de oostelijke helft van de kern Mierlo. Een verklaring voor deze stijging is er niet direct. Wel is er inwoners dit jaar nogmaals nadrukkelijk gevraagd om vuurwerkoverlast te (blijven) melden. Ook het afsteken van meer en/of zwaarder illegaal vuurwerk zou hier debet aan kunnen zijn.

Meer schade
Zoals elk jaar is er ook deze jaarwisseling schade te betreuren. Het schadebedrag (materiaalkosten) bij de gemeente wordt geraamd op € 4.450. Dat is in vergelijking met de voorgaande drie jaarwisselingen een stijging. In de afgelopen 12 jaarwisselingen was sprake van een gemiddeld schadebedrag van € 7.427. In onderstaand overzicht zijn de schadebedragen (materiaalkosten) van de afgelopen jaarwisselingen weergegeven. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug