Luister
muziek
28 januari 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Nick Kuylaars voorbeeld voor Geldropse jeugd

GELDROP - Hij begon op het veld met voetballen bij VV Geldrop, verkaste naar buurman SV Braakhuizen, keerde weer terug bij de groenwitten, zocht het in België hogerop bij Vosselaar, Lierse Kempenzonen, Hoogstraten en speelt vanaf volgend seizoen bij Wezel Sport. Verder staan er in de zaal clubs als FC Eindhoven en KK Malle-Beerse (België) achter zijn naam. Dat is in een notendop het spelerspaspoort van Nick Kuylaars (27).

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Sinds Kuylaars tegen een bal aan kan trappen, is voetbal zijn grootste passie. Zijn gedrevenheid en liefde voor het spelletje, probeert hij nu over te brengen op de jeugd van VV Geldrop. Samen met Wessel van Moorsel, Sammy Dirkx en broer Mike traint de Geldroppenaar Geldrop JO15-1. Met gevarieerde oefenstof probeert de aanvaller zijn team te ontwikkelen, zonder plezier daarbij uit het oog te verliezen. “We zijn immers een amateurclub waarbij zowel een gezonde mate van prestatiedrang als plezier hand in hand gaan”, geeft Kuylaars aan.

Dat is ook iets wat voorzitter Peter Verstraaten en jeugdcoördinator Martien van Litsenburg beamen: “We zijn een club die werkt met enkel trainers die een sterke binding hebben met de vereniging. Veel van onze coaches spelen of hebben in het verleden gespeeld bij VV Geldrop. Nick is een van de voorbeelden hiervan. Zo proberen we de indentiteit van onze club en de continuïteit van ons trainersgilde voor de lange termijn te waarborgen.”

Kuylaars wil binnen afzienbare tijd een eigen voetbalacademy beginnen, zodat meer jeugd binnen en buiten Geldrop, zich kan ontwikkelen als voetballer. Voor nu hoopt hij met name een rolmodel te kunnen zijn voor de jeugd. “Met hard werken en luisteren naar welwillende trainers die het doel hebben om je te ontwikkelen binnen de lijnen, kun je best ver reiken in het voetbal, dat is de belangrijkste boodschap die ik jonge voetballers mee wil geven”, besluit Kuylaars.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug