Luister
muziek
23 januari 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Een wereld van kleur

MIERLO - Van donderdag 27 januari t/m zaterdag 26 maart 2022 zijn in Kunstzaal Dommeldal, in de bibliotheekvestiging in Mierlo, collages te zien van Miranda Vissers (Leende).

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Haar hele leven al zijn de natuur, reizen en materialen verzamelen een oneindige bron van inspiratie voor Miranda Vissers.

Ze houdt van het proces van het sorteren van materialen en beelden om hiermee nieuwe ideeën en beelden te ontwikkelen. Kleine elementen verzamelen en hiermee groter werk samenstellen is een vast onderdeel van haar werk. Belangrijk in het gebruikte materiaal is voor haar dat het al een leven achter zich heeft, een beetje versleten of verschoten is.

Om sfeerbeelden van de natuur en de jaargetijden te maken is hier gebruik gemaakt van postzegels. Naast de ongelooflijke hoeveelheid kleuren verwijzen ze ook naar een recent verleden, waar we nog handgeschreven brieven en kaarten verstuurden. Veel van de postzegels hebben een lange reis achter de rug, zowel in afstand als in tijd. De postzegels zijn ook dragers van informatie over landen en valuta die soms van naam zijn veranderd, staatshoofden die zijn opgevolgd door anderen.

In de collages zijn soms postzegels met strijdige informatie naast elkaar gebruikt, niet om een oordeel te vellen maar slechts om het kleurbeeld te versterken.

Al het werk is gemaakt van gerecyclede materialen, de postzegels zijn allemaal gedoneerd door verzamelaars die een deel van hun verzameling hebben afgestaan.

De nieuwe expositie EEN WERELD VAN KLEUR is gratis te bezichtigen in Kunstzaal Dommeldal, tijdens openingstijden van de bibliotheek: maandag tot en met vrijdag van 14.00 - 17.00 uur én op zaterdag van 11.00 - 14.00 uur.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug