Luister
muziek
15 Februari 2025 13:00
Deel dit artikel:

IJssalon Kees viert 75 jaar traditie en vakmanschap

GELDROP - Dit jaar viert IJssalon Kees een bijzondere mijlpaal: het 75-jarig jubileum van de iconische ijswinkel. Generaties lang is het ijs van deze vertrouwde salon een geliefde lekkernij in de regio, en het lijkt wel een traditie die van ouder op kind wordt doorgegeven. Het geheim? De onveranderde bereidingswijze die sinds de oprichting in 1950 wordt gevolgd, samen met de klassieke recepten die het vakmanschap van de ijssalon kenmerken.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

In de keuken van IJssalon Kees draait het nog steeds om de ouderwetse bok-vriezers, die zichtbaar zijn voor de gasten. Deze authentieke methode van ijsbereiding zorgt ervoor dat het ijs elke dag weer vers en van de hoogste kwaliteit is. “Dagvers ijs, elke dag opnieuw” is dan ook het motto van de ijssalon.

Oprichter Adriaan Kees legde meer dan zeven decennia geleden de basis voor de salon, en zijn originele recepten worden tot op de dag van vandaag met dezelfde passie en zorgvuldigheid gevolgd. Wat IJssalon Kees zo bijzonder maakt? “Bij ons draait alles om traditionele, eerlijke en vooral herkenbare smaken”, aldus mede-eigenaar Marco Di Roberto. “Wij volgen geen modetrends, maar blijven trouw aan het vakmanschap dat we al 75 jaar uitdragen.”

Finaleplaats bij de ijswedstrijden
Deze filosofie wordt niet alleen gewaardeerd door de gasten, maar ook door een professionele jury. Dit jaar heeft IJssalon Kees opnieuw een finaleplaats bemachtigd bij de landelijke ijswedstrijden. Op maandag 10 maart zal tijdens de Bakkersvak-beurs gestreden worden om de felbegeerde titel: Beste IJssalon van Nederland.

Openingsactie op vrijdag 7 maart
De 75-jarige geschiedenis van de ijssalon wordt op vrijdag 7 maart feestelijk geopend met de start van het ijsseizoen. Om dit jubileum te vieren, organiseert de salon een speciale actie: vanaf 12:00 uur kunnen gasten genieten van ijs voor slechts 0,75 cent per bol.

“IJssalon Kees is een plek waar herinneringen worden gemaakt en tradities in stand worden gehouden”, zegt een trotse Marco Di Roberto. “We hopen dat iedereen net zo geniet van ons ijs als wij van het maken ervan!”

Wie het jubileum wil vieren en genieten van het allerbeste ijs, is op 7 maart van harte welkom in de ijssalon.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug