Luister
muziek
22 Oktober 2024 13:00
Deel dit artikel:

VV Geldrop 1 overklast Helden

GELDROP - VV Geldrop1 heeft in en tegen Helden ongenadig hard uitgehaald. De ploeg van hoofdtrainer Daniël Voigt won op sportpark Kerkeböske met 0-9, waarmee de groenwitten de koppositie in de derde klasse H nog steviger in handen hebben. De voorsprong op de concurrentie bedraagt namelijk nu vijf punten.

geldrop-mierlo24
  / VV Geldrop
Advertentie

In de beginfase kwamen zowel Geldrop als Helden met veel energie voor de dag. Beide teams probeerden elkaar onder druk te zetten. Geldrop sprong hier het beste mee om, want het was Jason van Klinken die na acht minuten een steekbal van Hugo Beets op waarde schatte en zodoende voor de 0-1 voorsprong wist te zorgen. Na de openingstreffer bleef Helden veel vechtlust op de grasmat brengen, maar dat was niet voldoende om Bob van de Ven van scoren te houden: 0-2. Met een prachtige solo liet Van de Ven meerdere Helden-verdedigers de hielen zien, iets wat alle Geldrop-aanhangers vanzelfsprekend kon bekoren. Niet alleen aanvallend had Geldrop haar zaken goed op orde. Ook verdedigend gaf de lijstaanvoerder weinig. Geldrop-goalie Mike Verdonk, die Len van Gestel onder de lat verving, moest enkel in de 35e minuut echt handelend optreden. De 0-3 van wederom Van de Ven was gezien het spelbeeld dan ook een logisch gevolg. De buitenspeler kapte zijn directe tegenstander prima uit en schoot vervolgens in de zevenendertigste minuut de bal achter Helden-keeper Lars Joosten, waarmee Geldrop nog comfortabeler kleedkamer opzocht.

Met de wedstrijd van afgelopen weekeinde tegen Neerkandia nog vers in het geheugen, was de boodschap in de rust helder: de wil moest nog meer opgelegd worden aan tegenstander Helden, om zodoende ook op het gebied van het doelsaldo goede papieren te kunnen overleggen. En dat gebeurde op zeer overtuigende wijze. Helden kreeg, op de eerste tien minuten in de tweede helft na waarin Geldrop ietwat slordig begon, geen ademruimte meer. Het drukzetten was nog beter op elkaar afgestemd en het positiespel van de Geldroppenaren liep steeds beter. Daarvan profiteerde onder meer aanvalsleider Van Klinken, die in de 55e minuut met een ziedend schot in de kruising de 0-4 op het scoreformulier zette. Na een uur spelen deed Mohamed Al Obeidi ook een spreekwoordelijke duid in het zakje: 0-5. Geldrop bleef op zoek gaan naar meer doelpunten Voor deze instelling werden de mannen van Daniël Voigt amper twee minuten na de goal van Al Obeidi beloond. Van Klinken fungeerde wederom als het eindstation, nadat een combinatie tussen Van de Ven en Stan van der Pol soepel verliep: 0-6. Lars de Haas zorgde in de 67e minuut eveneens voor lachende gezichten bij iedereen met een groenwit-hart toen ook hij met scherp schoot: 0-7. Een fantastische middag in het Limburgse land kreeg nog meer glans, nadat goudhaantje Van Klinken zijn vierde treffer van dit duel kon beschrijven: 0-8. Het slotakkoord was wederom voor de ontketende Van Klinken. Hij knikte een voorzet van de ingevallen Jesse Speek binnen, waarmee een ongekende uitslag van 0-9 werd neergezet.

De monsterscore was andermaal een prestatie die te dichten was aan het collectief. De gretigheid spatte bij zowel de startende elf als de invallers van het veld, waardoor het ouderwets genieten was van Geldrop. Een mooie basis om op voort te borduren de komende weken. Nacompetitie-tickets en/of ander zilverwerk worden immers pas in mei verdeeld en iedereen die enig voetbalverstand heeft weet dat dit nog een lange weg is. Laten we hopen dat het opgedane vertrouwen ook in beker tot uiting komt. Geldrop speelt aanstaande zondag 27 oktober om 14.30 uur op sportpark De Kievit namelijk in de districtbeker tegen de Bossche vierdeklasser DBN’22.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug