Luister
muziek
08 Juli 2024 14:15
Deel dit artikel:

25-jarig jubileum voor Shantykoor De Salty Dogs

MIERLO - Ze zijn inmiddels na al die jaren een vertrouwd gezicht binnen Mierlo en omstreken en gaven in binnen- en buitenland reeds hun muzikaal visitekaartje af. Shantykoor De Salty Dogs, opgericht op 1 juli 1999. Het zeemanskoor uit Mierlo door Henk Smidt, Ton Baayens en een beperkt gezelschap opgericht groeide in rap tempo uit naar een gezelschap van een veertigtal leden inclusief combo met diverse instrumenten.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Maandag 1 juli jongstleden, precies 25 jaar na dato, vierde het gezelschap het zilveren jubileum met een boottocht over de Biesbosch en de Drechtse wateren. Aansluitend een heerlijk etentje met partners in hun repetitielocatie Den Heuvel.

In de regio zijn De Salty Dogs gestoken in een toepasselijk zeemanstenue door de jaren heen een begrip en graag geziene gast in verzorgingshuizen, activiteiten van KBO’s en de Zonnebloem. De repetities en de bijbehorende nazit zijn altijd gezellig maar natuurlijk niet het ultieme doel. Zij willen graag optreden en zien dat dat mensen vermaakt en het leuk vinden om mee te zingen. Om dit uit te stralen is het koor in het jubileumjaar vaak naar buiten toe getreden. Zoals tijdens activiteiten rondom het 550-jarig bestaan van de schuttersgilden St.Catharina & St.Barbara en deelname aan de Verenigingenmarkt in Mierlo.

Voor het najaar staan er nog optredens op het programma in het Carat (locatie Warande te Helmond) en een gezamenlijk optreden in De Vliegert in Mierlo met De Klotvaarders uit Deurne en de Mierlose Kersenhoedjes. De gemiddelde leeftijd van de koorleden ligt nu op 78,5 jaar maar volgens de voorzitter heel enthousiast en jong van hart. Met die leeftijd zien ze de kwetsbaarheid van het koor voor de toekomst. Natuurlijk is ieder nieuw lid welkom en het streven de gemiddelde leeftijd omlaag te brengen om zo het voortbestaan te waarborgen richting toekomst. Ze hopen dan ook op nieuwe aanmeldingen. Voor iedereen die meer informatie wil over De Salty Dogs. Deze kan men inwinnen bij Jo van den Boomen , e-mailadres: boomen02@hotmail.com

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug