Luister
muziek
28 mei 2024 - 09:00
Deel dit artikel:

Zitting gemeentelijk stembureau vrijdag 7 juni

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

GELDROP-MIERLO - Het Gemeentelijk stembureau controleert alle processen-verbaal die op donderdagavond door de voorzitters van de stembureaus zijn opgesteld. Ook worden deze processen-verbaal verwerkt in een hiervoor speciaal ontworpen computerprogramma. Indien het Gemeentelijk stembureau onrechtmatigheden ontdekt in een proces-verbaal of in de telling van de stemmen, kan het Gemeentelijk stembureau besluiten om de stemmen van een stembureau van donderdag te hertellen.

Het Gemeentelijk stembureau voert een controleprotocol uit om vast te stellen dat de tellingen correct verwerkt zijn.

Als alles duidelijk is en alle stemmen in de computer zijn verwerkt, schorst het Gemeentelijk stembureau de zitting. Dit is omdat in sommige andere Europese landen later wordt gestemd en de stembureaus open kunnen zijn tot zondag 9 juni 2024 23.00 uur. Daarom mag de uitslag van de Nederlandse verkiezing pas op maandag 10 juni 2024 bekend gemaakt worden.

De zitting van het Gemeentelijk stembureau wordt op maandag 10 juni 2024 om 10.00 uur hervat. In dit zitting stelt het Gemeentelijk stembureau de uitslag van de verkiezingen van Geldrop-Mierlo vast.

Deze uitslag wordt vastgelegd in een proces-verbaal (Na31-1) dat na afloop van de zitting op de gemeentelijk website gepubliceerd zal worden, tegelijk met alle processen-verbaal van alle stembureaus (N10-1) en een overzicht van de uitslag. U kunt deze documenten vanaf dat moment ook inzien in het gemeentehuis.

Wanneer?
De zitting van het Gemeentelijk stembureau vindt plaats op vrijdag 7 juni 2024 vanaf 09.00 uur. Hoe lang deze zitting duurt is mede afhankelijk van de bevindingen van het Gemeentelijk stembureau en eventuele hertellingen. Als alle processen-verbaal zijn verwerkt wordt de zitting van 7 juni geschorst.

Op maandag 10 juni 2024 vanaf 10.00 uur wordt de zitting hervat. Als de uitslag officieel is vastgesteld wordt de zitting van 10 juni 2024 gesloten.

Als op verzoek van het Centraal Stembureau (Kiesraad) later nog een extra zitting van het Gemeentelijk Stembureau nodig is, zal dit via de gemeentelijke website bekend gemaakt worden.

Waar is deze zitting?
De zitting van het Gemeentelijk stembureau vindt plaats in het gemeentehuis. Deze zitting is openbaar. Wilt u de eerste zitting bijwonen, meld u dan aan op vrijdag 7 juni 2024 om 09.00 uur bij de receptie van het gemeentehuis. Wilt u de tweede zitting bijwonen, kunt u zich melden op maandag 10 juni 2024 om 10.00 uur bij de receptie van het gemeentehuis.

Heeft u nog vragen, stuur dan een e-mail naar verkiezingen@geldrop-mierlo.nl

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug