muziek
15 Mei 2024 07:00
Deel dit artikel:

VV Geldrop vrouwen 1 veroveren kampioenschap

GELDROP - De vrouwen van VV Geldrop 1 hebben gistermiddag het kampioenschap behaald in de 3e klasse c. In de uitwedstrijd tegen VOW Zijtaart slaagden zij erin om de winst naar zich toe te trekken en daarmee het kampioenschap veilig te stellen. Met een ontbijt op de club en een touringcar om gezamenlijk naar Zijtaart te rijden liet het in de voorbereiding niets te wensen over. De aanwezige spanning werd omgezet naar positieve motivatie en daarmee vingen ze de wedstrijd aan. Met een groot aantal meegekomen supporters uit Geldrop was de sfeer uitstekend. In de eerst helft lieten de vrouwen uit Geldrop direct zien met welk doel ze naar Zijtaart waren gekomen. Met hoog baltempo, op een relatief moeilijk en stroef veld lieten ze de bal rondgaan en dicteerde ze de wedstrijd. In de 12e minuut opende Ellen de score. Enkele minuten later maakte Lot de 0-2. VOW kon slechts 1 kans creëren, een schot richting de kruising werd knap gered door Mellanie. Net voor rust bracht Sabine de stand op 0-3. In de tweede helft voetbalde Geldrop op dezelfde manier verder. Met hier en daar wat afnemende concentratie kwam VOW iets vaker op de helft van Geldrop maar wist het weinig te creëren. Geldrop creëerde nog wel enkele kansen maar wist deze niet meer om te zetten in doelpunten. Zonder in de problemen te komen kon na 90 minuten dan eindelijk het feest losbarsten. Champagne, vuurwerk, de supporters en een groot spandoek, alles was aanwezig wat bij het vieren van een kampioenschap hoort. Een afgevaardigde van de KNVB overhandigde in de middencirkel het Kampioenscertificaat aan de aanvoerder en had voor iedereen een medaille. Na de plezierige terugreis met de bus ging het feest verder op de club, en het bleef nog lang onrustig. Een memorabel seizoen, met als beloning de titel voor de vrouwen van VV Geldrop 1.

geldrop-mierlo24
  / VV Geldrop

Maandag 20 mei speelt Geldrop VR1 de laatste wedstrijd van het seizoen om 10.00 uur thuis tegen Gemert VR1.

Wie deze kampioenen aan het werk wil zien is natuurlijk van harte welkom.