Luister
muziek
14 mei 2024 - 15:45
Deel dit artikel:

Vakantievoorkeuren verschuiven: prijs weegt nu zwaarder dan bestemming voor Nederlanders

GELDROP-MIERLO - De vakantievoorkeuren van Nederlanders zijn aan het verschuiven. Maar liefst 59% van de Nederlanders geeft aan dat de prijs van hun vakantie nu prioriteit heeft boven de bestemming.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Waar Nederlanders voorheen droomden van exotische locaties en idyllische bestemmingen, zijn ze nu vooral op zoek naar waar voor hun geld. Het is niet meer de vraag 'waar wil ik naartoe?', maar 'waar kan ik het meeste besparen?'.

Het onderzoek onthult dat 76% van de Nederlanders actief op zoek is naar kortingen bij het boeken van hun vakantie. Stijgende prijzen spelen hierbij een grote rol. Bijna de helft van de respondenten (58%) zoekt naar goedkopere vakanties vanwege de toenemende kosten. Bovendien past 42% hun vakantieplannen aan door kortere vakanties te plannen vanwege de huidige prijzen.

Nieuwe vakantiegewoonten zijn ook in opkomst. 44% van de Nederlanders kiest accommodaties waar ze zelf kunnen koken om kosten te besparen. Daarnaast opteert bijna vier op de tien Nederlanders (38%) voor all-inclusive vakanties vanwege de transparante kosten.

Vliegen over de grens
Een op de vijf Nederlandse reizigers verkiest luchthavens buiten Nederland vanwege de vliegtaks. Terwijl Nederland een vliegtaks van €29,05 per passagier per vlucht hanteert, liggen de tarieven in Duitsland en België lager. In Duitsland bedraagt de vliegtaks slechts €15,53 per passagier per vlucht, en in België variëren de tarieven afhankelijk van de vluchtafstand.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug