MIERLO - Het wordt steeds belangrijker dat inwoners van Geldrop-Mierlo zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen. Tegelijkertijd wordt het voor mensen met een zorgbehoefte steeds moeilijker om geïndiceerde zorg te vinden. Geldrop-Mierlo wil daarom meer voorzieningen voor (hulp)vragen zonder indicatie realiseren zodat inwoners zo lang mogelijk betrokken blijven bij hun wijk en omgeving.
Dagbeleving als voorliggende voorziening
Jeanne en Anton van Hoof hebben na jarenlang ondernemerschap in de catering het roer omgegooid. Zij bieden eenzame mensen, kwetsbare jongeren en ouderen, met of zonder een lichte zorgbehoefte op hun locatie Elderse Molen 8 in Mierlo de mogelijkheid om activiteiten te blijven doen dicht bij huis. Samen met vrijwilligers vullen de bezoekers de dag met activiteiten naar eigen behoefte, zoals knutselen, muziek maken en het samen bereiden en nuttigen van een verse maaltijd.
Voor deze dagbeleving is geen Wmo-indicatie nodig, wel betalen bezoekers een eigen bijdrage. De ondernemers houden zicht op de doelgroep door het houden van een kennismakingsgesprek waarbij gekeken wordt naar de voorwaarden om de dagbeleving te kunnen bezoeken.
Behoefte zichtbaar
De afgelopen weken is al proefgedraaid. Door mond-tot-mond reclame zijn sommige dagdelen al aardig gevuld. Ook melden zich spontaan nieuwe vrijwilligers als begeleiding aan. Op 30 juni om 14.00 uur opent wethouder Mathil Sanders, in het bijzijn van genodigden, officieel de deur van dit nieuwe initiatief. Iedereen is op afspraak van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Wethouder Mathil Sanders is erg verheugd over de komst van 8r de Molen. “Door het samen doen voelen bezoekers zich ‘er weer bij horen’. Mantelzorgers, familieleden en partners worden ontlast, wetende dat hun partner of familielid een leuke dag heeft. Ik hoop dat er nog veel initiatieven zoals deze gaan volgen in Geldrop-Mierlo. Het past in onze visie op wonen en zorg voor de toekomst.”
Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android