Luister
muziek
27 maart 2023 - 09:30
Deel dit artikel:

Week van het geld

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

GELDROP-MIERLO - Van 27 maart tot en met 31 maart vindt de 12e editie van de Week van het geld plaats. Sinds 2010 is deze nationale projectweek de aanjager om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld, thuis en in de klas. Door kinderen en jongeren financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd.

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl

Thema: Bedwing de bling
Tijdens de Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan.

Is verleiding dan iets nieuws? Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over (‘Wie het kleine niet eert…’). Met ‘Bedwing de bling’ steken we deze tegelwijsheden in een nieuw jasje. Want het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen.

Het True Friend Bordspel
Door middel van het True Friend Bordspel nemen we jonge kinderen uit groepen 7 en 8 mee in de Week van het geld. Alle kinderen van de bovenbouw hebben in december het True Friend Bordspel ontvangen. Dit bordspel doet denken aan Ganzenbord, maar dan met een online element. Op het bordspel staan namelijk QR-codes. Als je met je pion op een vakje beland met een QR-code erin, moet je deze scannen met je telefoon. Er komt dan een vraag of opdracht tevoorschijn, die je moet beantwoorden of uitvoeren om verder te komen in het spel. Tijdens de Week van het geld zullen alle vragen en opdrachten van het spel in het teken staan van geld. Op deze manier leren jonge kinderen op een speelse manier hoe ze verstandig met geld om moeten gaan. Meer informatie over het project True Friend vind je op www.true-friend.nl

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug