Luister
muziek
24 maart 2023 - 12:00
Deel dit artikel:

Controle recreatiepark Mierlo

MIERLO - Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) heeft vandaag een recreatiepark in Mierlo gecontroleerd. Tijdens de controle zijn drie overtredingen geconstateerd op het gebied van milieu. Er was sprake van onjuiste opslag van gasflessen met propaan, lege olievaten en een opslagtank met ontvetter. Ook zijn er vermoedens van permanente bewoning wat niet is toegestaan op het recreatiepark. Daarnaast zijn er signalen van uitkeringsfraude.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Er is handhavend opgetreden tegen de overtredingen. Ook zijn nieuwe controles aangekondigd.
Medewerkers van de gemeente, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Enexis, Senzer en de politie waren betrokken bij deze bestuursrechtelijke integrale controle. De eigenaar verleenden volledige medewerking.

Controle en voorlichting
In Noord-Brabant is een derde van de vakantieparken 'kwetsbaar'. De parken zijn vaak verloederd en er wordt vaker gewoond dan dat er vakantie wordt gevierd door een gevarieerde groep in een vaak kwetsbare positie. Dit geeft overlast op meerdere terreinen en soms is er sprake van georganiseerde criminaliteit.

Behalve controleren en waar nodig optreden hebben de controleurs ook informatie verstrekt en ging men het gesprek aan om zo de weerbaarheid van eigenaren en huurders te vergroten.

Specifiek is informatie gegeven over het veilig gebruik van de recreatiewoningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheid van verwarmingsinstallaties en de aanwezigheid van rook- en koolmonoxidemelders.

Informatie en tips
Inwoners kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het DIT doorgeven. Dit kan telefonisch bij de eigen gemeente of bij de politie. (Dommelstroom-gemeenten zijn Cranendonck, Valkenswaard, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel).

Ook bij Meld Misdaad Anoniem kunnen meldingen worden gedaan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanomiem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het DIT.

Het Dommelstroom Interventie Team is een samenwerkingsverband van de gemeente, de politie, de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst. Soms worden nog andere instanties uitgenodigd zoals Enexis of de Douane. Het team controleert regelmatig bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, (illegale)bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug