Luister
muziek
29 november 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Tijdelijke terrassen en overkappingen blijven tot januari 2024

GELDROP-MIERLO - Het college van B&W heeft besloten om het steunpakket, dat vorig jaar door de gemeente was vastgesteld, te verlengen. Dat betekent dat horecaondernemers de uitgebreide terrassen en overkappingen in stand mogen houden. Het steunpakket is nu verlengd tot na het evenement Wintersfeer 2023 (januari 2024). We hopen dat ondernemers hierdoor meer mogelijkheden hebben om uit de financiële zorgen te blijven of te komen. Tussentijds wordt er gewerkt aan een goed reclame- en terrassenbeleid zodat er nieuwe, goede afspraken gemaakt kunnen worden met ondernemers uit de centra om wildgroei van ongewenste obstakels te voorkomen.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Corona
De coronacrisis heeft tot veel economische- en maatschappelijke gevolgen geleid. Tijdens deze crisis heeft niet alleen het kabinet diverse landelijke maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen maar ook gemeentelijk zijn er inspanningen geweest om ondernemers te helpen. Op 9 maart 2021 en 11 mei 2021 heeft het college van B&W besloten om een lokaal coronasteunpakket voor ondernemers in het leven te roepen. Onderdeel van dit pakket was het tijdelijk toestaan van de uitbreiding van terrassen en tijdelijke voorzieningen zoals overkappingen bij de horecagelegenheden.

Verlengen
Dit pakket liep af op 1 oktober van dit jaar en werd begin november geëvalueerd. Mede vanwege de hoge energiekosten is besloten, dit onderdeel uit het steunpakket nogmaals te verlengen. Horecaondernemers mogen de uitgebreide terrassen in stand houden en dat geldt ook voor de geplaatste tijdelijke overkappingen. Hierbij hoopt Geldrop-Mierlo dat ondernemers meer mogelijkheden hebben om uit de financiële zorgen te blijven of te komen.

Kwaliteit centrum onder druk
Het college erkent dat het in stand houden van de maatregelen ook nadelen heeft. Op sommige plekken in het centrum komt de verblijfskwaliteit onder druk te staan. Waar we aan de ene kant sterk inzetten op de aantrekkingskracht van beide centra, wordt dit door het toestaan van uitbreidingen, overkappingen, uitstallingen, et cetera soms teniet gedaan.

Reclame- en terrassenbeleid
Het steunpakket wordt, tot na het evenement Wintersfeer 2023 (januari 2024), in stand gehouden. Tussentijds wordt er gewerkt aan een goed reclame- en terrassenbeleid zodat er betere afspraken gemaakt kunnen worden met ondernemers in de centra om wildgroei van obstakels die niet gewenst zijn te voorkomen.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug