Luister
muziek
26 november 2022 - 12:00
Deel dit artikel:

Fijne samenwerking in Zonnedauw Mierlo: Voortuinen klaar voor de winter!

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

MIERLO - Vorige week was de laatste dag van het Voortuinenproject Zonnedauw Mierlo. Het Voortuinenproject startte een aantal maanden geleden en is een samenwerking tussen de gemeente, de bewoners van Zonnedauw, de LEVGroep Geldrop-Mierlo en Compaen.

Voortuinen opknappen
Naar aanleiding van gesprekken met de bewoners in de Zonnedauw bleek dat een aantal bewoners door hun beperking niet zelf (meer) hun tuin konden onderhouden en dat de tuin daardoor ging verwilderen of juist verharden. Samen hebben we bedacht hoe we door de voortuinen op te knappen, de straat er beter uit gaat zien en bewoners elkaar in de straat beter leren kennen.

Opruimdag
We zijn daarom begonnen met opruimen! Begin oktober is er met een groot aantal bewoners en een hovenier een opruimdag georganiseerd. Hierbij zijn tuinen leeggehaald, is er anti-worteldoek ingelegd en is alles vervolgens afgestrooid met houtsnippers. Het begin was gemaakt!

Plantdag
Vorige week was de “plantdag”. In de vakken met houtsnippers hebben we samen een aantal leuke planten geplaatst en bij iedere woning is een mooie beukenhaag geplant. Niet alleen wat meer groen maar ook een mooie manier om de groene en grijze container uit het zicht te kunnen plaatsen. Dit geeft de totale straat een mooier en rustiger beeld.

Mooi project
Kortom: een mooi project dat prima past binnen de gemeentelijke visie ´persoonlijk, dichtbij en verbonden’. Door dit project zijn niet meteen alle problemen bij buurtbewoners opgelost, maar er is wel een goed begin gemaakt waarbij ook onderling leuke nieuwe contacten zijn ontstaan.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug