Luister
muziek
19 november 2022 - 09:30
Deel dit artikel:

Orange the World tegen geweld tegen vrouwen

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

GELDROP-MIERLO - Gemeente Geldrop-Mierlo is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom hangen we tijdens de actieweek van 25 november tot 10 december de Orange the World de vlag uit. Ook opent wethouder Mathil Sanders de campagneweek op 25 november met de film ‘Buiten is het feest’ in de Weeffabriek over dit onderwerp.

Thema 2022: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. In 2022 is preventie het thema van de campagne in Nederland. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; inwoners, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

Geldrop-Mierlo ondersteunt deze actie omdat we de veiligheid van vrouwen en meisjes omarmen. Daarom hebben we alle sportverenigingen benaderd om ook medestander te worden en binnen hun vereniging actief het gesprek hierover op gang te brengen. Met posters, flyers en bierviltjes bij o.a. de bibliotheken, de Weeffabriek, LEVgroep en op het Strabrecht vragen we aandacht voor het onderwerp.

Wordt ook #medestander
In de campagneweek wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als #medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de medestanderpledge op www.orangetheworld.nl. Hiermee geeft de ondertekenaar aan dat hij of zij zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als individu, als professional, als vriend, teamgenoot, buur of collega. Een medestander ontvangt de speciale nieuwsbrief met allerhande praktische tips over wat je kunt doen in je dagelijks leven om geweld en intimidatie tegen vrouwen te helpen voorkomen en stoppen.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug