Luister
muziek
8 mei 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Drugsdumping in Mierlo in scene gezet

GELDROP-MIERLO - Op initiatief van gemeente Geldrop-Mierlo en de politie (basisteam Dommelstroom) is er vandaag een drugsdumping in scene gezet. Hierbij werden blauwe vaten aan de Rederijklaan in Mierlo en ‘onder verdachte omstandigheden’ achtergelaten. Dit in de hoop dat voorbijgangers een melding zouden doen bij de politie en/of gemeente. Het doel van de dumping is het vergroten van de bewustwording van de inwoners van Geldrop-Mierlo met betrekking tot drugscriminaliteit. Er zijn 11 meldingen ontvangen. De oplettende melders krijgen binnenkort een brief met uitleg over de actie en een kleine attentie als bedankje.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Gevaren
De nadruk van de campagne ligt op (het herkennen van en het gevaar van) hennep en synthetische drugs. Daarnaast komen ook andere ondermijningsaspecten aan bod, zoals onverklaarbare luxe of intimidatie. De ‘georganiseerde drugsdumping’ is een vervolg op de Socialmedia-campagne die in de periode februari/maart in Geldrop-Mierlo is gehouden.

‘Bijtende Bende’
Op 18 mei komt de ‘Bijtende Bende’ naar de weekmarkt in Geldrop. De Bijtende Bende is een bus die wordt uitgebouwd als stand met daarbij een tentje. Daarin kunnen deelnemers een leerzaam 3D-spel spelen. Ook de Bijtende Bende draagt bij aan het vergroten van de meldingsbereidheid onder inwoners. De belangrijkste signalen worden goed in beeld gebracht zodat bezoekers die leren herkennen.

Wilt u meer weten over drugs of het melden van signalen van criminaliteit? Breng dan een bezoekje aan de bijtende bende op het horecaplein op de Heuvel in Geldrop. We hopen u te mogen begroeten op 18 mei!

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug