Luister
muziek
7 augustus 2022 - 13:29
Deel dit artikel:

Dode bij Highland Games in Geldrop

GELDROP - Het begon als een mooi evenement zondagmorgen waar al direct veel publiek kwam kijken. De Highland Games die onderdeel zijn van de Schots & Scheef weken en werden georganiseerd in de kasteeltuin van Kasteel Geldrop. Een prachtig plaatje. Het zijn wedstrijden zoals de Schotten al eeuwenlang deze sport beoefenen waaronder boomstam werpen en hamerslingeren.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Iets voor het middaguur ging het helemaal mis. Een van de hamers die werd weggeslingerd ging wat uit de richting en raakte een bezoeker van de bloementuin. Het slachtoffer was volgens een medewerkster van het kasteel geen bezoeker van Highland Games. ''Het is echt verschrikkelijk dat zoiets gebeurt. We zijn enorm geschrokken allemaal.'' De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse waaronder de traumahelikopter maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen ter plaatse overleden.

Alle wandelpaden naar de plek des onheils zijn afgezet met rood-wit lint. De politie doet momenteel onderzoek en de wedstrijd is stilgelegd. Op het moment van het ongeluk waren er honderden bezoekers in de kasteeltuin en velen hebben het ongeval zien gebeuren. De bijgevoegde foto's zijn zondagmorgen gemaakt ruim voordat het ongeluk gebeurde.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug