Luister
muziek
3 augustus 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Gemeente sluit twee drugspanden in Geldrop

GELDROP - Op dinsdag 2 augustus heeft de gemeente twee woningen in Geldrop gesloten vanwege de aanwezigheid van een handelshoeveelheid drugs. De woning aan de Reinoutlaan is voor drie maanden gesloten en de woning aan de Stationsstraat voor 6 maanden.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

De politie werd op het spoor gezet van de handelsactiviteiten door meldingen uit de omgeving. Tijdens het daarop volgende opsporingsonderzoek trof de politie in één van de woningen meerdere hennepkwekerijen aan met in totaal 278 hennepplanten. In de andere woning zijn handelshoeveelheden cocaïne, amfetamine, hasj en hennep aangetroffen.

Damoclesbeleid
Het besluit is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Drugspanden leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De woningsluitingen leveren bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.

Weet jij waar in onze gemeente mogelijk van dit soort panden staan of heb je tips die leiden naar een drugspand of hennepplantage, meldt dit dan bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op telefoonnummer 0800-7000. We willen toch allemaal in een veilige gemeente wonen?

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug