Luister
muziek
27 Augustus 2024 15:00
Deel dit artikel:

Drugspand Reinoutlaan gesloten

GELDROP - Vandaag heeft de gemeente een woning aan de Reinoutlaan in Geldrop voor 4 maanden gesloten. Aanleiding hiervoor is een opsporingsonderzoek in de woning, waarbij er grote hoeveelheden harddrugs, te weten cocaïne, GHB en amfetamine aangetroffen zijn. Uit onderzoek van de politie bleek het te gaan om hoeveelheden groter dan voor eigen gebruik.

geldrop-mierlo24
  / Gemeente Geldrop-Mierlo
Advertentie

Damoclesbeleid
Het besluit is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Woningen waarin drugs wordengebruikt en/of verhandeld leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.

Signalen doorgeven
Om inwoners te attenderen op de mogelijke aanwezigheid van drugsfaciliteiten in hun omgeving heeft de gemeente Geldrop-Mierlo een flyer in de wijk verspreid met daarin de signalen waarop men moet letten en hoe men drugscriminaliteit kan melden.'

Drugshandel en -productie lijkt een manier om snel geld te verdienen. Een kans om een financiële klapper te maken of uit de schulden te komen. Maar schijn bedriegt. Veel mensen komen als gevolg hiervan juist (verder) in de financiële problemen. Ook bezorgt de productie en/of handel van drugs vaak overlast, maakt de buurt onveilig en trekt criminelen personen aan. Mede dankzij (anonieme) meldingen worden drugspanden geconstateerd.

Download hier de flyer van de gemeente met meer informatie.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug