Luister
muziek
24 Mei 2024 07:50
Deel dit artikel:

Waterleiding gesprongen in Mierlo, tientallen huizen zonder water

MIERLO - In de nacht van donderdag op vrijdag is er een waterleiding gesprongen op de Koolmees in Mierlo in de wijk Luchen.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Net na de laatste nieuwbouwwoning op de Koolmees zijn er inmiddels vele honderden kubieke meters water weggestroomd. Het water vindt zijn eigen weg en heeft inmiddels een weiland onder water gezet alsmede een deel van het naast gelegen zandpad en een stuk van het rode fietspad. Beide paden zijn niet neer toegankelijk voor voetgangers, fietsers zullen natte voeten krijgen. Het water spoelt onder flinke druk tussen de straatklinkers omhoog.

Door de grote waterlekkage zitten tientallen woningen zonder water of hebben een strrk verlaagde waterdruk. Het gaat om de Koolmees, Zandoogje, Vlinderlaan, Dagpauwoog, Citroenvlinder, Spechtbaan, Koolwitje en Luchenseheide. Brabant Water is ter plaatse om de lekkage te verhelpen. Een medewerker van Brabant Water ter plaatse liet onze verslaggever weten dat het een flinke lekkage is en wel even werk. "We dien ons uiterste best maar een exacte eindtijd is niet te noemen." Op de website van Brabant Water staat als vermoedelijke eindtijd 14.00 uur vanmiddag.

Er is inmiddels een graafmachine gearriveerd en er zijn diverse mensen van BrabantWater aan het werk. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug